Det gode uteliv

Det gode utelivet handler ikke om å nå flest fjelltopper, gå de lengste eller mest ekstreme turene, eller om å ha det mest moteriktige og syntetiske turtøyet. Det handler derimot å være tilstede i naturen der du er: observer, lær og nyt!

En flue har satt på blomsterknoppen til et gressløkstrå som vokser i en av balkongkassene mine.

For min del handler det om å stoppe opp ved en fin blomst eller plante, eller et innsekt eller større dyr hvis jeg er så heldig å møte på noen. Det er mange måter å rette oppmerksomheten mot omverdenen på, men jeg foretrekker å fotografere. Jeg har alltid et kamera med meg og selv mobilkameraene er så bra nå at man kan ta fantastiske bilder. Jeg kan følge en bille i et kvarter for å få et bilde jeg muligens kan være fornøyd med eller jeg kan bli sittende på balkongen mye lenger enn planlagt hvis noen bier har funnet veien til blomstene mine.

Å møte på en huggorm kan være fantastisk opplevelse.

Det gode utelivet handler også om mat. Det å lage og spise god mat ute er noe alle burde unne seg. Spesielt hvis man planlegger litt på forhånd kan man stelle i stand de mest fantastiske måltid ute i det fri. Prøv å avansere fra grillede pølser og du vil garantert få en storartet opplevelse.

Tilbereder middag i det fri, ved parsellhagen.
Laks «en papillotte» står på menyen.