Lag ditt eget jorbærtårn

I dag har vi laget et jordbærtårn av ting jeg hadde liggende i boden: en blomsterpotte og en liten meter med takrenne nedløpsrør.

På en liten balkong må man tenke annerledes hvis man skal få plass til å dyrke noe, og nå skal vi prøve å få jorbær til å trives i høyden. Med dette tårnet fikk vi plass til seks jorbærplanter i hjørnet på balkongen, noe jeg vil kalle god utnyttelse av plassen. Hvis det nå viser seg at det fungerer og vi får mange jordbær vil det være fantastisk, men for det må vi gi det litt tid.

Så, hvordan laget vi tårnet? Det var veldig enkelt og krevde minimalt med arbeid. Du trenger noe til å skjære hull i takrennerøret med. Jeg brukte et Dremmel multiverktøy med en kutteskive som skjærte gjennom plastrøret så lett som ingenting. Hullet ser du på bilde nummer to nedenfor. Når røret var klart fylte vi en blomsterpotte med jord og stakk røret nedi slik at det sto stabilt, før vi fylte selve røret med jord. Så var det bare å stikke jordbærplantene inn i hullene og helle godt med gjødslet vann i toppen av røret slik at jorden blir fuktik hele veien ned til blomsterpotten.

Barna er med på prosjektet. Her rensker de jord av jordbærrøttene slik at plantene får plass i de relativt små lukene i tårnet.
Jeg kuttet trekantede åpninger i takrennerøret som ble til planteåpningene.
Det ferdige tårnet med seks jordbærplanter. For å vanne plantene heller jeg vann i åpningen i toppen av røret slik at det renner nedover og alle plantene får sin del.