Årets plummer er i kommet i hus

I dag har vi høstet årets plommer og det var en fantastisk fangst i år.

Tett i tett med plommer.

Å plukke plommer er noe som er kjekt for hele familien og noe vi setter av en hel dag til. Ungene klatrer i trærne, rister løs plommer og alle hjelper til med å samle de i poser og bøtter. En matpause i det grønne blir det også tid til.

Gøy å riste plommer ned fra trærne.
Ta med litt mat og drikke og ha en fin lunsj ute.

Nå som plomene er kommet i hus begynner arbeidet med bruke de. Det er mye man kan lage av plommer, men det vi vanligvis bruker mesteparten til er saft og syltetøy. Vi lager også en del andre ting og det vi startet med i år var hermetisering. Ti store glass med hermetiserte plommer fikk vi laget i kveld. Det blir gode desserter utover høsten og vinteren.

Hermetisering er enkelt, her er hvordan vi gjør det:

Lag sukkerlake:

Kok opp sukker og vann og rør til alt sukkeret er oppløst. Jeg bruker ca. 600 gram sukker per liter vann.

Vask plommene godt og legg de i sukkerlaken. La plommene mørne i den varme laken i rundt ti minutter, men de må ikke koke, da blir det fort mos.

Legg de mørnede plommene på steriliserte glass. Fyll glassene helt opp med plommer og fyll på med sukkerlaken de lå i. Fyll helt opp til kanten og skru lokket på. Forsikre deg om at det er tett.

La glassene kjølne på kjøkkenet før du setter de på et mørkt og kjølig sted for oppbevaring.

Kjekt med hjelp på kjøkkenet og en ypperlig måte å lære for de yngre i familien.
Ferdig hermetiserte plommer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *