Dårlig år i parsellhagen, men mye frukt i vente

I dag har vi vært i parsellhagen og en tur innom frukttrærene. Det ligger dessverre an til å bli det dårligste året vi har hatt i parsellhagen. Det er litt poteter og gulrøtter, men langt fra så mye som vi hadde håpet på. Er ikke sikker på hvorfor det gikk så dårlig i år, men det skyldes nok flere ting. Hovedgrunnen er sannsynligvis litt dårlig planlegging og oppfølging fra vår side, det har vært for lite tid til alt og blir det sånn halvveis og det er ikke bra nok. Pluss at vi hadde ubudne gjester som spiste knutekålen, sauer. Vi får håpe det blir bedre neste år.

Helt ille var det likevel ikke, rabarbraen hadde vokst seg stor igjen, så de neste par dagene blir det rabarbragrøt til dessert.

Hvis noen ikke vet hvordan man lager rabarbragrøt, kommer oppskriften her:

1 kilo rabarbra (kuttet i biter på vel en centimeter)

5,5 dl vann

1,5 dl sukker

8-10 nellikspiker

1 vaniljestang

Ca. 3 spiseskjeer potetemel rørt ut i litt vann.

Ha vann, sukker, nellik og vanilje i en kasserolle. Kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Ha oppi rabarbraen og la det småkoke til rabarbraen har løst seg opp. Tilsett så potetemelsjevning mens du rører godt og grøten vil tykne. Spis med vaniljesaus eller melk og sukker.

1,1 kilo rabarbra fikk vi i dag.

Litt Kamille plukket vi også. Knoppene legger vi til tørk og legger på glass, det blir god te til høsten.

Kamille.
Noen tar det med ro mens andre jobber.

Etter parsellhagen var vi innom frukttrærene vi får lov til å høste av. Eierne av disse gamle plomme og epletrærene bruker ikke frukten, og vi er kjempeglad for å bruke den. Det var masse plommer og epler, men de trenger noen uker til før de er modne.

Plommene trenger ennå litt tid.