Dyretragedie oppdaget på blåbærtur

I går bestemte vi oss for å se om det var noen blåbær å finne, så vi tok turen til Åsane (utenfor Bergen) til steder hvor vi tidligere år har funnet mye bær. Vi fant, dessverre, nesten ingen bær. Om det skyldes at det rett og slett er et dårlig blåbærår eller om bærene allerede var plukket av andre, vet jeg ikke, men vi oppdaget noe som var mye mer urovekkende.

Vi gikk fra parkeringsplassen på Hjortland og oppover gangveien derfra (markert med blått på kartet). Etter kanskje hundre meter oppdaget vi en død padde i veikanten og tenkte ikke noe mer over det, døde dyr ser man jo av og til når man er ute og går. Etter en liten stund ser vi en død padde til, og så enda en, og da begynte det å virke unormalt. I løpet av de neste par hundre meterne så vi sytten døde padder. Fra utseende og dømme, hadde de alle dødd i løpet av de siste dagene. Jeg vet ikke hva som har tatt livet av de, men det er lite sannsynlig at så mange padder dør på omtrent samme tid og sted av naturlige årsaker. Jeg tenker at det kan skyldes en akutt forurensning av vannet eller en eller annen form for gift, så jeg passet godt på å holde hunden inne på stien slik den ikke kom til å drikke eller spise noe i veikanten.

Jeg er ikke sikker på hvor slikt kan rapporteres, men jeg har sendt en melding til mattilsynet siden det kan dreie seg om forurenset/giftig vann. Får se hva de sier, men jeg håper noen vil sjekke hva dette skyldes. Det var ikke en spesielt hyggelig naturopplvelse.

Sytten døde padder så vi på en strekning på knappe to hundre meter.

Etter dette reiste vi til et annet sted hvor det vanligvis er blåbær, men fant ikke mer enn en håndfull.

Tross alt, hyggelig å komme seg ut selv om blåbærfangsten ble dårlig.