Rabarbra og fersken syltetøy

Vi har en rabarbra som jeg plantet i fjor uten at den så ut til å trives, men den kom sterkere tilbake i år. Rabarbra trenger gjerne noe år før de virkelig kommer til sin rett. Den er fremdeles ikke så stor, men likevel for dumt å ikke bruke den til noe. Her er den relativt magre fangsten:

Ikke så mye, men nok til å kunne brukes.

Det enkleste er å lage syltetøy, så det har jeg gjort. Det tok bare en liten halvtime. Jeg hadde også en godt moden fersken liggende, så jeg spedde på med den.

Fremgangsmåte:

-Kutt rabarbraen i små biter og ha det i en kasserolle.

-Skrell og kutt ferskenen i små biter og bland det med rabarbraen.

-Hell på så mye sukker du ønsker. Rabarbra er ofte litt surt, så mange oppskrifter opererer med ca. lik mengde sukker som rabarbra. Siden ferskenen er veldig søt, kuttet litt på mengden sukker.

-For å tilføre litt veske hadde jeg oppi et par spiseskjeer med nektarin nektar jeg hadde i kjøleskapet. Bruk hva du har, vann funker også helt fint.

-Kok opp og la det koke under omrøring til det har ønsket konsistens.

Flotte farger av rabarbra og fersken.
Hundre gram rabarbra ga ett glass ferdig syltetøy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *