Solnedgang ved Fort Saint Elme

Solnedganger kan by på fine naturopplevelser. Det kan soloppganger også, for den saks skyld, men kan ofte være vanskeligere å få med seg da solen gjerne står opp før meg. Vi tok oss derfor en kveldstur til Fort Saint Elme som ligger på en høyde like ovenfor Port Vendres i det sørlige Frankrike (Pyrénées Orientales). Bare en liten halvtime fra hvor vi har huset vårt.

Det er fint å spasere i området rundt borgen, med store vinmarker og mye annen interessant botanikk. Spesielt interessant hvis man liker vekster som trives i tørre og vindfulle omgivelser. Vi blant annet plukket noen vekster herfra og plantet i hagen, men det skal jeg skrive om i et annet innlegg.

Vi tok med oss litt snacks, en melon og noe og drikke og hadde en litten picknick frem til solen gikk ned mellom klokken ni og halv ti. En fin naturopplevelse som gir gode inntrykk i hverdagen, uten nevneverdig planlegging eller utgifter.

Solen går ned over Pyreneene og Middelhavet. Fort Saint Elme til høyre og byen ved kysten er Collioure.
Litt eksperimentering med fotoinnstillingene kan føre til flott solbilder.