Rosmarin og sitrus salt

Det vokser diverse i urtebedet, men rosmarinen begynner å ta vel mye plass og må brukes.

Rosmarinbusken vokser som bare det, men hva kan den brukes til. Det er begrenset hvor mye rosmarin jeg bruker til dagen, så jeg prøvde å finne å finne en oppskrift på noe som kunne lagres og dette urtesaltet hørtes både godt og brukervennlig ut. Tror det kommer til å bli veldig godt på spesielt lam og andekjøtt, men kan sikkert brukes på mye annet også. Vi får se utover høsten.

Her er oppskriften:

150 gram salt (jeg valgte å bruke et godt håndhøstet salt, men det velger du selv.)

9 gode spiseskjeer med hakkede rosmarinblader

Skallet (ikke det hvite) av 3 sitroner, 3 lime og 3 appelsiner.

Bland alt sammen og kjør de i en kjøkkenmaskin til det blir jevnt og fint. Sett det så til å tørke og fyll det ikke på glass før det er helt tørt. Jeg valgte å bruke en kakeform med bakepapir i bunnen hvor blir liggende noen dager.

Etter halvannen dag i varmt og fint vær er blandingen tørr og klar til å legges på glass. Resultatet ser du under.

Det ferdige rosmmarin og sitrus saltet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *