Telt og camping

Å bo i telt på campingplasser er på mange måter en av de mer bahagelige måtene å reise på. Man har en viss komfort samtidig som man nyter det behagelige semiprimitive utelivet.

Det behagelige teltlivet.

Jeg har nettopp reist fra Bergen til Laroque des Albères i Sør-Frankrike med to unger og en hund. Min kone var med på første del av turen, men hun måtte hjem igjen og jobbe noen uker til før ferien hennes er igang. Så, for mesteparten av turen var det bare meg og ungene og hunden. I en slik situasjon kan det kanskje høres slitsomt ut å campe, men det er tvert imot så behagelig og lite stressende som det kan være. Hvis man vil reise uten en bestemt plan er telt helt ideelt. Uansett hvor du er det bare å gjøre et søk på «camping» i Google maps og du vil høyst sannsynlig ha flere alternativer like i nærheten, og når det bare er snakk om et telt og en bil er sjansen for at det er ledig plass svært stor. Det er jo også veldig mye billigere enn alle andre overnattingsmåter, du slipper stort sett unna med en liten utgift på 200-300 kroner natten. Telt passer også ypperlig hvis man reiser med tog, noe som blir mer og mer populært. Det er lett å bære med seg, hvem husker ikke hvor bra det var å ha telt og liggeunderlag hengende på sekken på Interrail i yngre dager.

Melon til kvelds.
Naturen er like utenfor teltåpningen.

Personlig sover jeg også godt i telt, ofte bedre enn på hotell. Det beste er likevel å våkne tidlig på morgenen og stikke hodet ut av teltåpningen for å trekke inn frisk luft og sette føttene i det duggvåte gresset. For ikke å snakke om gleden ved og lage kaffe utenfor teltet tidlig om morgenen, det er noe spesielt tilfredsstillende med det. Frokosten kan jo også tas et steg eller to videre, som du kan lese om her.

Camping går helt klart inn i kategorien for behagelige naturopplevelser, og stort mer miljøvennlig kan man vel heller ikke reise.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *