En rask tur i parsellhagen

Potetene er hyppet og vokser bra.

Det ble en rask tur i parsellhagen i dag. Det ble en runde med luking og vi hyppet de potetene vi ikke fikk tatt sist helg. Angående potetene, det så lenge ut som om åtte av de ikke skulle spire, noe som ikke har skjedd tidligere år. Men i dag var det gode nyheter, noen av potetene trengte tydeligvis bare litt mer tid og hadde nå begynt å spire. Purren står det ikke like bra til med dessverre. Av en eller annen grunn er det en del av purrene som ikke har klart seg, men det er i hvert fall håp om at de som er igjen kommer til å vokse godt i løpet a sommeren.

Siste ladning med rabarbra for denne gang.
Til neste år er denne nyplantede rabarbraen blitt stor og kraftig.

Siden vi snart reiser bort, plukket vi resten av de store rabarbrastilkene i dag. De ville ikke vært spiselig når vi kommer tilbake, men det er mange nye skudd, så det er håp om god rabarbra senere på sommeren også. Vi har dessuten bestemt oss for at det kunne vært kjekt med litt mer rabarbra og plantet derfor en ny. Rabarbra er jo en svært anvendelig plante og neste år blir det kanskje nok til å lage syltetøy også.

Høydepunktet var kanskje likevel at vi traff på en flott frosk i gresset. Ganske sikker på at det var en Buttsnutefrosk vi traff, den vanligste frosken her i landet. Som alle amfibier i Norge, er den fredet, men den er heldigvis ikke utrydningstruet. For et flott dyr!

Alltid kjekt, for store og små, å treffe dyr i naturen. En fantastisk flott frosk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *