Åmer i by’n

Dette var den første åmen vi så på fortauet og fulgte til den var i trygghet i buskaset ved husveggen.

På vei hjem for et par uker siden, etter å ha hentet ungene fra barnehage og skole, stopper vi opp fordi en åme er på vei midt på fortauet. Åmer har det ikke spesielt travelt, så vi ble stående ganske lenge å følge den til den var i sikkerhet i buskaset mellom fortauet og veggen til Katedralskolen. Det var først når den hadde funnet seg en plass på et strå at vi oppdaget at det krydde av disse åmene på hvert blad og strå langs veggen der. Det må ha vært mer enn hundre stykker, så da ble vi stående en god stund til.

Vi hadde ingen idé om hvilke åmer de var, men etter noen søk har vi kommet frem til at disse fascinerende skapningene sannsynligvis var på vei for å utvikle seg til neslesommerfugler.

En fin naturopplevelse midt i by’n og vi har lært hvordan neslesommerfugl åmer ser ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *